Вчера са измерени 35,8 градуса

Вчера, 29 юли, най-високата температура, която са измерили от Геомагнитната обсерватория в Панагюрище е била 35,8 градуса. От филиала на Спешна помощ в града ни в следобедните часове съобщиха, че обстановката е нормална и нямат повече от обичайното неотложни случаи.

Оранжев код за опасност от високи температури обявиха за днес от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН за 13 области в страната, сред които и Пазарджишка. Очаква се градусите на термометрите да стигнат до 40 градуса. В останалите области кодът е жълто с очаквани температури между 35 и 37 градуса. 
Тази година през август се очаква средната месечна температура да бъде около и над нормата, която за равнините е между 21° и 24°, за високите полета – между 18° и 20°, а за планините – между 12° и 16°. Най-ниските температури през месеца ще бъдат между 10° и 15°, а най-високите – между 34° и 39°.

Вижте още

Въвеждане на противоепидемични мерки в област Пазарджик се очаква от 26 януари до 3 февруари

Областният управител Валентина Кайтазова и главният секретар на РЗИ Пазарджик д-р Зоя Шошева проведоха на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.