Водещи новини

Отстранени са проблемите с течове в общински школа

Вече са отстранени проблемите в компроментираните участъци на трите школа, в които бе реализиран проектът „Въвеждане на мерки за енергийна ефективност в общинската образователна структура”: ОУ „20 април”, СОУ „Нешо Бончев” и ОУ „Проф.Марин Дринов”.

Това съобщи в отговор на oshtepan.comзам.-кметът на община Панагюрище по стопанските въпроси Георги Павлов.
Въпросът към него бе зададен във връзка с писмата на директорите на ОУ „20 април” Минка Ланджева и СОУ „Нешо Бончев” Веска Барова.
„… Продължават течовете от покрива на столовата по фасадата на училището, които се появиха след саниране на училището”, докладва М.Ланджева в последния ден на февруари 2013 тодина, а в началото на юни т.г. В.Барова пише до кмета на общината Никола Белишки следното:
„…Установява се, че от много участъци на ремонтирания покрив тече вода в коридора и учебните кабинети на третия етаж на сградата. Особено обезпокоително е стичането на вода по кабелите на осветителните тела. По време на валежи стълбището се наводнява от водата, която се стича през пролуките на витражите…” Тъй като ремонтираните по проекта сгради и на трите училища са в гаранционен срок, проблемите са отстранени от фирмата изпълнител на проекта, уточни зам.-кметът Павлов. Проектът „Въвеждане на мерки за енергийна ефективност в общинската образователна инфрастуктура бе реализиран окончателно през лятото на 2011 година по времето на предишния кметски състав.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.