вторник , 21 май 2024
Водещи новини

Още една звезда за ЕС, почват преговори със Сърбия

От днес Хърватия ще е 28-ата звезда на Европейския съюз. Държавата стана 28-ата страна член на Европейския съюз днес, двайсет и две години след обявяване на независимостта й от Югославия, последвано от четири години на война.

Това е първото разширяване на блока след присъединяването на България и Румъния през 2007 г., но е белязано от по-слаб ентусиазъм заради  икономическите затруднения както в самата Хърватия, така и в ЕС, посочват световните агенции.
В същото време лидерите на Европейския съюз дадоха на Сърбия зелена светлина да започне до януари преговорите за членство в блока, предаде Ройтерс в петък и отбелязва, че решението възнаграждава Белград за споразумението от април за подобряване на отношенията с бившата си провинция Косово.

Вижте още

Премиерът на РБългария защити розовото масло в Брюксел

Министър-председателят на РБългария акад. Николай Денков категорично защити българското розово масло и останалите натурални етерични …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.