Молбите за ин витро са 9

24 юни бе крайният срок за набиране на молби и документи за подпомагане асистираната репродуктивност за семейства от общината по метода ин витро.Подадените молби са 9.

Размерът на средствата тази година е 30 000 лева.
В Панагюрска община миналата година финансово бяха подпомогнати за „Ин витро” процедури 6 семейства със средства от общинския бюджет. 
Критериите за финансово подпомагане за извършване на дейности по асистирана репродукция при лица с безплодие, лечимо преди всичко с методите арт, бяха обявени на сайта на Община Панагюрище.
Решението за финансово подпомагане за асистирана репродуктивност по метода ин витро общинските съветници  на Панагюрище взеха през април 2011 год.
През 2012 г. в България повече от 3700 двойки са кандидатствали за финансиране от фонд „Ин витро“ към Министерство на здравоепозването, като 3500 от молбите са били разгледани. Бебетата, родени в България през 2012 г. по метода ин витро, са 436, сочи здравната статистика.
Право на ин витро, финансирано от държавата, у нас имат всички жени до 43 години с определени диагнози. Одобрените кандидати получават до 5000 лв. за всеки от три опита ин витро. 

Вижте още

Въвеждане на противоепидемични мерки в област Пазарджик се очаква от 26 януари до 3 февруари

Областният управител Валентина Кайтазова и главният секретар на РЗИ Пазарджик д-р Зоя Шошева проведоха на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.