понеделник , 20 май 2024
Водещи новини

Положителни тенденции в болницата и ДКЦ-то

С презентация представи отчета за работата през миналата и част от настоящата година управителят на МБАЛ „Събо Николов” д-р Мая Влайкова.

Това стана на 20 юни пред Общото събрание на дружеството в лицето на Общинския съвет. Д-р Влайкова изброи повишаването на приходите и броя пациенти, клиничните пътеки, увеличаването на персонала и неговото заплащане като успехи на управлението си. 
Веселина Зумпалова-Ралчева, избрана да председателства Общото събрание, заяви, че е удоволствие за всички да чуят такъв доклад след годините, в които показателите са били все надолу. Според нея никой не е вярвал, че толкова бързо и рязко може да настъпи промяна. Председателят на здравната комисия на ОбС Венелин Петров сподели, че чисто по човешки е доволен от работата на болницата след колапса, в който беше изпаднала.
Д-р Влайкова изтъкна, че основна роля за постигнатите добри резултати, сред които и счетоводната печалба за първите четири месеца на годината, са висококвалифицираният персонал, въвеждането на иновативни методи в работата им, системата на заплащане, според постигнатите резултати, инвестициите в млади лекари.
Сред отчетените слаби страни бяха амортизираната и остаряла материална база, липсата на акредитация, недоброто взаимодействие с доболничната помощ, декапитализацията на дружеството.
Изпълнение на заложените финансови цели от Общото събрание, отчете и д-р Мирела Делибашева, управител на „ДКЦ-І Панагюрище” ЕООД. Леко завишение на пациентите, актуализиране на настоящите дейности, съобразно медицинските стандарти, реализиране на печалба от 8000 лева, изброи положителна тенденция д-р Делибашева. Общото събрание прие доклада на управителя за дейността през 2012 година и финансовия отчет на дружеството. 

Вижте още

Стоян Бодуров е назначен за зам.-кмет на Община Панагюрище

Днес ВриД кметът на община Панагюрище Петър Каменски представи на държавните и общинските служители в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.