събота , 27 април 2024

Резултатът беше предизвестен още преди изборите

„Когато гръм удари, как ехото заглъхва”, разкрива Пейо Яворов в една от творбите си. „Как ехото заглъхва” за десните партии, не успели да прескочат 4-процентовата бариера на предсрочните парламентарни избори на 12 май и останали извън борда, се опитахме да разберем на локално ниво от Веселина Зумпалова-Ралчева в качеството й на председател на Общинския съвет на СДС в община Панагюрище и в качеството й на гласоподавател.

За oshtepan.com г-жа Зумпалова-Ралчева коментира:
„Резултатът беше предизвестнен още преди изборите. Десницата, в лицето на няколкото сини партии и фракции, беше разделена, раздробена и демострираше пред избирателите ненавист и противопоставяне. За мен, а и за хората около мен, беше ясно, че това ще доведе до отпадане от Парламента на всички формирования, и се чудя как и дали националните ръководства не го виждаха. 
Аз лично като един син избирател и дясномислещ човек съм искрено разочарована от поставянето на личните интереси и егото на лидерите на тези партии пред отговорността за бъдещето на страната и на десницата. Мисля, че повечето сини избиратели се чувстваха в същата ситуация – разколебани, раздвоени, дори разтроени  до последния момент за кого да гласуват, притеснени от вероятността гласът им да бъде загубен и да се преразпредели не по волятя им, обидени от ситуацията, в която ги поставиха. Надявам се чрез този резултат всички тези партии да са се стреснали достатъчно и да си дадат сметка, че без ясен и единен десен център, ние никога няма да постигнем успех и ще обречем страната на постоянно ляво управление.
Що се отнася до ГЕРБ – те постигнаха успех на фона на кризата, в която управляваха и на ударите под кръста, на които бяхме свидетели по време и в самия край на предизборната кампания. Дори обаче да имаха 10, 15 депутата повече, резултатът като управление щеше да бъде същият.
Имам основания да смятам, че и те имат пряко или косвено отношение към разпадането на Синята калиция и разделенията вдясно. И в този случай пак се чудя на какво се разчиташе – на самостоятелно управление?!  На договорки с безпринципни и продажни формации ?!
Би трябвало да им е пределно ясно, че без друг субект с дясна ориентация не може да се постигне трайно управление, основано на европейските ценности и принципи. 
Но не за първи път ситуации  и развой на действията, които са сякаш прозрачни  за самите членове на партиите и за избирателите, сякаш са изненада за партийните ръководства. Винаги съм се чудела дали са по някакъв начин заслепени, или просто са безотговорни и поставят собственото си его и интереси над всичко”.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.