четвъртък , 28 март 2024

50 деца се хранят в ученическата трапезария

До 15 юни ще действа ученическата трапезария в Панагюрище.

В нея на обяд се хранят 50 ученика от социално слаби и в неравностойно положение семейства.
Ученическата трапезария отвори врати на 4 февруари по силата на сключен договор в края на миналата година между Община Панагюрище и Областен съвет на Български Червен Кръст – Пазарджик, чрез Общински съвет – Панагюрище по проект “Предоставяне на безплатен топъл обяд на 50 ученика от социално слаби и в неравностойно положение семейства”. По проекта Община Панагюрище заплаща стойността на продуктите и режийните разходи за предоставяне на обяда. БЧК участва с хранителна банка, осигурява предоставянето на обяда, калкулира вложените продукти във ведомости. Членовете на БЧК раздават храните ежедневно, като се грижат за поддържане на хигиената в трапезарията, която се намира в сградата на Общината.
Изискванията към ползвателите на ученическата трапезария са да посещават редовно учебните занятия. За целта присъствието на учениците се проверява ежемесечно.
Учениците, които ползват услугите на ученическата трапезария, са на възраст от 7 до 18 години и са определени от ръководствата на училищата.

Вижте още

Момче е първото бебе за 2024 година, момиче е последното за 2023-та

Христо Ангелов Чочев е първото бебе, родено в МБАЛ „Уни Хоспитал“ за 2024 година. Той …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.