Водещи новини

Първа копка за спортната зала

Бутилка с шампанско счупи днес в багера, направил първата копка за строежа на многофункционалната спортна зала, инвеститорът на обекта и изпълнителен директор на най-голямата панагюрска фирма д-р инж. Лъчезар Цоцорков.

Менче с вода и здравец пък плисна кметът на общината Никола Белишки, който приветства присъстващите и благодари на всички, участвали в изготвяне идейния проект на съоръжението. Цоцорков припомни как още преди 30 години е била обсъждана идеята, но заради обстоятелствата е трябвало да изчака. Председателят на Общинския съвет Веселина Зумпалова-Ралчева сподели, че дни като днешния я вдъхновяват, защото вижда сбъдването на мечти.
Плановете на инвеститора са многофункционалната зала да се превърне в дом за панагюрските спортисти. В нея ще могат да се практикуват десетки видове спорт. Ще се даде възможност на училищата в община Панагюрище да ползват базата за провеждане на часове по физкултура, както и да се организират вътрешни спортни прояви. Предвижда се дори да се обособи кът за физически занимания с най-малките, както и възможност за провеждане на курсове по йога, каланетика, аеробика и други организирани форми за развитие на физическата култура. Предприятията от Панагюрище пък ще могат да реализират свои фирмени програми за здраве и физическа активност на работещите, предвижда разработеният бизнес план за управление и ефективно стопанисване на съоръжението. Спортните клубове ще могат да създадат в залата музей, който да показва историята и постиженията на панагюрския спорт.
Сред официалните лица бяха още зам.-кметовете Галина Матанова и Георги Павлов, представител на строителя „Главболгарстрой” АД, Иван Нетов, управител на „Спорт Инвест Панагюрище” – смесеното дружество с общинско участие, което ще отговаря за строежа, проект-мениджъра Нейка Новакова. Негово Високоблагоговейнство Стоян Манолов отслужи тържествен водосвет.

Вижте още

Въвеждане на противоепидемични мерки в област Пазарджик се очаква от 26 януари до 3 февруари

Областният управител Валентина Кайтазова и главният секретар на РЗИ Пазарджик д-р Зоя Шошева проведоха на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.