Представят проектите за следващите 6 години

Обществено обсъждане по проектите, включени в Интегрирания план за градско възстановяване и развитие, ще се проведе най-вероятно следващата седмица.

Представители на фирмата „Инвестиционно проучване”, изготвяща документа, уточниха подробности по него с общински съветници от комисията по териториално и селищно устройство на 13 май вечерта.
Като най-разумен вариант за изграждане на втори подход към кв. „Драгулин” бе посочена рекострукцията на сега съществуващия път през парк „Априлци”, излизащ до кв. „Боовец”. Като неприемливи и твърде скъпи бяха отхвърлени обсъжданите възможности за изграждане на подземен тунел през центъра на града и през парка с мост над реката към изхода за с.Панагюрски колонии.
Сред планираните проекти е общинският пазар, където ще бъде заложена подмяна на настилката, създаването на музей „Теодор Димитров” в бившето училище „Сава Радулов”, превръщането на старото училище „Св.Св. Кирил и Методий” в туристическа спалня.
 От шуменската фирма поясниха, че навсякъде, където е планирано реновиране на тротоарната настилка, ще бъде поставено и ново енергоспестяващо улично осветление. По препоръка на зам.-кмета Георги Павлов вероятно ще бъде изготвен и общ проект за ремонт на всички улици, попадащи в т.нар. зони за въздействие. За обекти като детски градини, училища, стадиона, музеите също се подготвят проекти.
Поредното обществено обсъждане по плана е възможност за гражданите да се запознаят с конкретните проектни предложения. Следващият етап е изготвянето на техните примерни бюджети, за които Общината ще търси възможности за реализилане през следващия програмен период на ЕС – 2014-2020 година.

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.