петък , 19 април 2024

По-зелената България

Най-зелен бизнес, най-активна община, бенефициент по оперативната програма, и най-зелен град са трите категории в обявената за трета поредна година от Министерството на околната среда и водите национална кампания „Зелена България”. 

Срокът, в който бизнес компаниите могат да се включат в кампанията, е 27 май 2013 г. Целта е да наложи разбирането, че природата – това сме ние, и, за да съществуваме в хармония, ние сме тези, които трябва  да я опазваме.
Всяка малка или голяма фирма, община, град или квартал – всеки, който е отделил време в грижа за околната среда – почистване, засаждане, икономия на хартия, вода или електроенергия, отваряне на „зелени работни места”, опазване на застрашени животински или растителни видове, може да се включи в кампанията и да бъде носител на благодарствения знак „Зелена България”.
Най-добрите предложения ще бъдат определени от независима комисия. Призовете за бизнес организации ще бъдат връчени на 5  юни.
През 2012 година сред отличените общини в различните категории бяха Никопол, Стара Загора, Исперих, Габрово, Вълчи дол, Пирдоп, Провадия, Момчилград. Бизнес организацията на първо място миналата година бе най-голямата панагюрска фирма, получила признанието заради залесяване и ликвидиране на нерегламентирани сметища.

Вижте още

Заболеваемостта от грип в област Пазарджик все още е под нивата за обявяване на грипна епидемия

Данните от последната седмица /15-21.01.2024 г./q подадени от сентинелните практики и генерирани от Информационната система …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.