четвъртък , 25 април 2024

Броят на партийните дарители расте

484 са направените дарения до момента за предстоящите парламентарни избори на 12 май, показва справка в Единния регистър по Изборния кодекс на Сметната палата.

Общият размер на направените парични дарения е 410 598,50 лв. Непарични дарения няма.
Общият брой на безвъзмездно предоставени движимо и недвижимо имущество и услуги е 733, от тях на безвъзмездно предоставено движимо имущество 652 и на недвижимо – 31.
Броят на декларациите за произхода на средствата на кандидатите и на членовете на инициативните комитети е 125, а 509 са социологическите и рекламните агенции, както и на агенциите за осъществяване на връзки с обществеността.
До обедните часове на 10 май дарителите от област Пазарджик в регистъра бяха Емил Михран Папазян, дарил 9900 лева на партия „Либерален алианс”. Надежда Ангелова Йорданова е дала 250 лева на същата партия. Радко Цвятков Шуманов е дарил на два пъти през април по 5000 лева на Движение „България на гражданите”. 600 лева е отделила за „ВМРО – Българско национално движение” Спаска Здравкова Урушева.
Ал.1 на чл. 151 от Изборния кодекс гласи, че „дарението от едно физическо лице за една партия или коалиция от партии не може да надхвърля повече от 10 000 лв. за една календарна година.” 

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.