събота , 20 април 2024

Обявиха номинираните за „Творец на годината“

На 29 април станаха ясни номинациите на различни институции за присъждане на награда   „Творец  на годината“ и „Творец на Панагюрище”.   

                                                                                                                                                                                                                                                                 
Предложенията за „Творец на годината” са:
1.Музикалният педагог Пепа Ганчева Филина за коледния концерт „Молитва за вечност”. Номинацията е на Медиен център „Оборище” ЕООД
2. Хореографът Елеонора Григорова Найденова за призови отличия на мажоретния състав към Обединен детски комплекс. Номинацията е на Обединен детски комплекс и Сдружението на предприемачите
3. Музикалният педагог Стефка Иванова Стефанова за творческата дейност в областта на българския фолклор. Номинацията е на Народно читалище „Св.Боян Княз Български 2006”.
4. Художникът Николай Добрев Радулов за успешно представяне в изложби. Номинацията е на Литературен клуб „Виделина”.
Прави впечатление, че тази година част от организациите, представители на които участват в гласуването по избора, не са предложили нито едно име за Творец на годината. Някои от тях обаче са дали своите номинации за
„Творец  на Панагюрище” за цялостен принос за развитие на изкуството и културата в община Панагюрище. Три предложения има отличието да получи поетесата Дида Димитрова Гемиджиева. Тя е и фаворит по брой предложения, които са направени от Медиен център „Оборище” ЕООД, Сдружение на предприемачите и Литературен клуб „Виделина”.
От две организации е посочен диригентът на духов оркестър „Делчо Радивчев” Андрея Николов Манев, който преди години бе първият носител на отличието „Творец на годината”. Предложенията за него са направени от Градска библиотека „Стоян Дринов” и Читалище „Виделина 1865”, откъдето са сметнали, че 75 години е кръгла годишнина, макар в правилата за номинации да е посочено 60, 70, 80, 90… години. Панагюрските ротарианци предлагат посмъртно носител на отличието „Творец на Панагюрище” да бъде Георги Иванов Гемиджиев, който приживе е носител на приза „Творец на годината”.
Със „Златен ритон” за принос към културния живот на Панагюрище в навечерието на 24 май ще бъде награден Георги Абдулов, бивш директор на  Историческия музей и работил в него 40 години.
Както номинациите за „Учител на  годината”, така и номинациите за „Творец на годината” ще бъдат подложени на гласуване от разширена комисия, в която влизат и представители на медиите. Спечелилият най-много гласове ще бъде предложен на Общинския съвет за утвърждаване.
Наградите за „Творец на годината” и „Творец на Панагюрище” се връчват на тържествена церемония в навечерието на 24 май.

Вижте още

До 31 март е записването за конкурса „Оборище – факел на свободата“2024

Деветият  Национален конкурс за изпълнение на революционна поезия и проза  „ОБОРИЩЕ – ФАКЕЛ НА СВОБОДАТА” …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.