четвъртък , 2 май 2024
Водещи новини

Бъта и Левски променят капиталовите си обекти

На второ поредно заседание комисията по териториално и селищно устройство разглежда искания на кметове на села от общината. Преди седмица – на 15 април, общинските съветници се съгласиха кметът на с. Поибрене да използва част от средствата за текущ ремонт – 2000 лева (които общо са 10 000 лева) за пускане на чешма в центъра на селото и укрепването на мост. Окончателното решение обаче ще вземе Общинският съвет на следващата сесия.
На заседанието от 22 април местните народни избраници изслушаха кмета на с. Левски Славчо Мавров и на с. Бъта Георги Александров.

За с. Бъта бе решено, че пълният размер на предвидените капиталови разходи ще бъде пренасочен за изграждане на подпорна стена на ул. „Благой Ендаров”, вместо за водопровода на ул. „Столово”. Александров поясни, че Общината е изготвила проект за реконструкция на водопровода на цялото село и затова е по-добре да се обърне внимание на укрепването на дерето зад читалището в селото. Цялостно решение на проблема с подпорната стена нямало да е възможно, затова ремонтът щял да се прави поетапно.
Компроментиран водопровод на ул. „Георги Петков” в с. Левски бе в основата на предложението за с. Левски част от средствата за текущ ремонт да бъдат пренасочени. Комисията реши да изиска, преди да се произнесе окончателно, становище на администрацията какви са възможностите за цялостно финансиране на обекта. Мавров уточни, че в неофициален разговор посочената цена била 40 000 лева без ДДС.
Сред обсъжданите възможности бяха частична реконструкция на водопровода или цялостен ремонт, който да бъде доизплатен през следващата година. Кметът на Левски посочи, че е имало случаи на шест аварии по улицата в рамките на две седмици. Принципно обаче комисията по ТСУ се съгласи, че е по-добре да се извърши цялостен ремонт на проблемната улица.

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.