събота , 20 април 2024

Златен трибъл и купа за „Бойни спортове”

Три шампионски титли спечелиха състезателите по самбо на спортен клуб „Бойни спортове”. Те бяха сред над 400 състезатели от близо 50 клуба в цялата страна, включили се в държавния шампионат по самбо за 12-годишни и 14-годишни, провел се в столичната зала „Локомотив”.

Треньорът на „Бойни спортове” Иван Нетов определи спечелилия златен медал Никола Петкански като перфектен. Това е третият му златен медал за годината – след титлите по джудо и самбо при 16-годишните. Трибълът на Петкански е забележителен, подчерта Нетов. По подобен начин е и успехът на Николай Йовчев – от две възможни титлии двете са отишли при него.
След спечелване на сребро и бронз в предишните месеци Йоана Пишмишова най-накрая се окичи и със златото. Шампионската й титла е причина момичешкият отбор на „Бойни спортове” да вземе бронзовата купа. Нетов подчерта, че Петкански, Пишмишова и Йовчев трябва да бъдат пример, защото всеки ден, независимо от сезона, са в спортната зала и тренират. Децата пътуват от селата Попинци и Баня, проявявайки завидно постоянство.
Със сребърен медал се окичи пък Неда Каекова, допълни Нетов. Бронзови отличия в различните категории са спечелили Димитрина Кунчева, Даниела Домусчиева, Цвятко Загорски, а при 12-годишните Стайко Танковски. Танковски е уникален талант, отбеляза Нетов, уточнявайки, че момчето има пето място по джудо и е шампион на спаринг по таекуондо – най-трудната дисциплина в източното бойно изкуство.
На крачка от медалите, но с пети места, са Делчо Делов, Петър Баиров, Петър Гергов. В последните години се наблюдава сериозно развитие при самбото, свързано не на последно място и с амбицията спортът да стане олимпийски, обясни Нетов, коментирйки все по-сериозната конкуренция на състезанията. 

Вижте още

Кметът Желязко Гагов поздрави лично световния шампион по самбо Иван Хърков

Павлина ЛАЛЕВА С искрящи очи и слънчеви усмивки бе посрещнат тази вечер световния шампион по …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.