„Светят моите корени”

„Светят моите корени” е заглавието на книжчицата, излязла от печат преди броени дни. Неин автор е главният учител по български език Стоян Панчовски.

Редакторът на изданието акад. Благовеста Касабова, носител на националната награда за литературна критика „Нешо Бончев”, пише в предговора: „Стоян Панчовски умее да борави с пластиката на словото, на българското (панагюрското) слово, да характеризира черти от морала, поведението, труда и стремленията на средногорци – будните и предприемчиви жители на село Мечка, забелязано и овековечено от летописеца Захари Стоянов“. Авторът, от своя страна „признава”, че „Славата на предците ми гали самолюбието ми и самочувствието ми хвърчи нагоре, особено в дните около Априлската буна”.
„Светят моите корени” съдържа десетина глави, на по-малко от 40 странички, на които са проследени историите на няколко „издънки” на род от Панагюрския край.

Вижте още

Панагюрище е част от турнето на виртуозния цигулар Васко Василев през ноември

Vasko & The Violin е името на предстоящото концертно турне на Васко Василев, което започва през …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.