сряда , 24 април 2024
Водещи новини

Време за звания?

Сесиите на Общински съвет Панагюрище през април и септември са по-особени по презумпция – това е моментът, в който се разглеждат предложенията за носители на Почетен знак за заслуги към Панагюрище.

В наредбата за символите, почетните звания и отличия е записано, че предложенията могат да се внасят по всяко време. Почетният знак е израз на признателността на панагюрската общественост за съществен принос към обществено-икономическото развитие на общината. Званието може да бъде присъждано не само индивидуално, но и като колективна награда за високи постижения.
Сред носителите на Почетен знак за заслуги към Панагюрище са Духов оркестър „делчо Радивчев”, смесен хор „Ралчо Сапунджиев” към читалище „Виделина”, инж. Димитър Йончев, бивш директор на заводите „Оптикоелектрон” и „Бунай”.
Председателят на ресорната комисия в ОбС – по образование, култура, младежки дейности и спорт Недялка Наплатанова обясни, че до момента предложения за носители на отличието не са постъпвали.

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.