23 405 с право на глас в общината

Общият брой гласоподаватели, включени в избирателните списъци за предстоящите на 12 май предсрочни парламентарни избори, е 6 956 890. Това показват данните на Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване” в Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

 
Секретарят на Община Панагюрище Иванка Димитрова съобщи, че в общината с право на глас са 23 405 души. Те ще могат да упражнят вота си в 20 избирателни секции в Панагюрище и 10 в панагюрските села. 28 от секционните избирателни комисии ще са по девет членове, а две със седем.
Според данните правото си на глас за първи път в страната ще могат да упражнят 21 155 души, които са навършили или ще навършат пълнолетие между проведения на 27 януари т.г. референдум и 12 май. 
630 е броят на лицата на повече от 100-годишна възраст. За сравнение, в списъците за обявяване за произвеждане на референдум те са били 668.
От избирателните списъци са заличени 14 127 лица, изтърпяващи наказание лишаване от свобода и поставени под запрещение. 

Вижте още

На 15 февруари съветниците ще приемат Бюджет 2024 на Община Панагюрище и Стратегия за упрявление на общинската собственост

Най-важният документ за функционирането на една община, който определя и посоката на политиката на местната …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.