четвъртък , 25 април 2024

Чакаме вицепрезидента Попова за 1 май

Отговор от вицепрезидента на Република България Маргарита Попова очаква кметският екип на община Панагюрище по повод националните тържества на 1 и 2 май, на които столицата на Априлското въстание традиционно е домакин. От всички покани, които Община Панагюрище е изпратила за тържествата, отговор засега има само от Президенството. Оттам са съобщили, че държавният глава Росен Плевнелиев на 1 и 2 май ще бъде в чужбина.
Принципно програмата за тържествената заря-проверка на 1 май се запазва. На 2 май в местността Оборище пред скромния паметник на оборищенските депутати от преди 137 години слово вероятно ще произнесе председателят на Общински съвет – Панагюрище Веселина Зумпалова-Ралчева. През 2012-та и 2011-та година поуките от Първото Велико народно събрание припомни председателят на 41 Народно събрание Цецка Цачева. Тази година тя няма да присъства в качеството си на парламентарист №1 заради предстоящите предсрочни парламентарни избори на 12 май.

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.