петък , 19 април 2024

Повече семейства ще могат да санират жилищата си

Комитетът за наблюдение на Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013 г. одобри промяната в размера на безвъзмездната финансова помощ, която се  предоставя по проект „Енергийно обновяване на българските домове”, съобщават от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.
Собствениците на жилища във всяка одобрена за финансиране сграда ще получат безвъзмездно 75% от стойността на дейностите, необходими за енергийно обновяване. Техническото обследване, техническият паспорт и обследването за енергийна ефективност се покриват напълно от безвъзмездната финансова помощ по проекта.
Целта е повече български семейства ще имат възможността да кандидатстват за енергийно обновяване на своите домове. От министерството допълват, че са намерени допълнителни средства за социално слабите семейства, които нямат възможност да се включат в програмата. Тези домакинства ще могат да получат 100% финансиране на проектите по енергийна ефективност. Целта е да не се спира изпълнението, защото често в почти всяка сграда има по 1-2 домакинства, които не могат да си позволят да участват.
Идната седмица започва информационната кампания по проекта. Тя ще обхване 36 града и ще продължи два месеца.
Проектът „Енергийно обновяване на българските домове“ подпомага българските семейства за повишаване на качеството на живот, но и създава допълнителна заетост за малкия и среден бизнес в строителството. Енергийната ефективност допринася и за опазването на околната среда.

Вижте още

„БУНАЙ“ АД Ви честити Трети март

Мениджърсският екип на „БУНАЙ“ АД поздравява своите служители, работници, партньори и техните семейства с Националния …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.