Водещи новини

За лагера има идеен проект

Важно беше да се чуе и положителното, и отрицателното в бюджета за 2012 година, обобщи след изказванията по отчета на бюджета за 2012 година съветникът от БСП Марко Мечев. Критиката, която той отправи, бе за засилване на съвместната работа между Общинския съвет и Общинска администрация по изготвяне на плановите задания.

Мечев изрази притеснение за „глад за гробни места”, за закъсняващия  ремонт на ученическия лагер в с. Панагюрски колонии, за който са гласувани 140 000 лева. „Днес е краят на февруари и, ако не е започнат ремонт, ще изпуснем и 2013 година без лагер”, констатира Мечев. Според него, ако не се направи ул.”Райна Княгиня”, може да се компроментира проектът „Панагюрище – столица на свободата”.

 

Кметът на общината Никола Белишки обясни, че навсякъде, където е възможно, от местната изпълнителна власт ще плащат на проектантите при спечелване на проекта, както е с този по схемата за зелена и достъпна градска среда, а не да се плаща с общински пари.

 

За лагера стана ясно, че има готов идеен проект. „Не сме безгрешни, но работим с ум и сърце. И ако обединим усилия – хората в Панагюрище ще живеят по-добре”, бяха заключителните думи на градоначалника. 

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.