Водещи новини

Сътрудници на Държавна сигурност има в листите на всички партии

И на тези парламентарин избори в листите с кандидати за народни представители има сътрудници на бившата Държавна сигурност.

Сега те са 78, показва проверката на Комисията по досиетата, чиито резултати бяха обнародвани. За 9 от обявените кандидат-депутати комисията разполага с данни, удостоверяващи принадлежност към службите и след 10 ноември 1989 г.. Проверени са 4060 кандидати за народни представители. 
Кандидат-депутатите, служили в Държавна сигурност, в листите на Коалиция „БСП за Бългаия“ и Движение „Българска пролет“ са по 16. В листите на ДПС има 9, а на Обединените патриоти 8.
Сътрудници на бившата Държавна сигурност има и в листите на ГЕРБ, ДОСТ, АБВ, дори РБ, „Да, България“ и „Нова република“. От „Нова република“ призоваха кандидата си Минчо Минчев да се оттегли от листата и го обвиниха, че е излъгал, защото е подписал документ, че не бил част от ДС. Реформаторският блок също призова своите кандидати, служители на ДС, да се оттеглят от листите. 

Вижте още

Стоян Бодуров е назначен за зам.-кмет на Община Панагюрище

Днес ВриД кметът на община Панагюрище Петър Каменски представи на държавните и общинските служители в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.