четвъртък , 2 май 2024
Водещи новини

Сътрудници на Държавна сигурност има в листите на всички партии

И на тези парламентарин избори в листите с кандидати за народни представители има сътрудници на бившата Държавна сигурност.

Сега те са 78, показва проверката на Комисията по досиетата, чиито резултати бяха обнародвани. За 9 от обявените кандидат-депутати комисията разполага с данни, удостоверяващи принадлежност към службите и след 10 ноември 1989 г.. Проверени са 4060 кандидати за народни представители. 
Кандидат-депутатите, служили в Държавна сигурност, в листите на Коалиция „БСП за Бългаия“ и Движение „Българска пролет“ са по 16. В листите на ДПС има 9, а на Обединените патриоти 8.
Сътрудници на бившата Държавна сигурност има и в листите на ГЕРБ, ДОСТ, АБВ, дори РБ, „Да, България“ и „Нова република“. От „Нова република“ призоваха кандидата си Минчо Минчев да се оттегли от листата и го обвиниха, че е излъгал, защото е подписал документ, че не бил част от ДС. Реформаторският блок също призова своите кандидати, служители на ДС, да се оттеглят от листите. 

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.