Водещи новини

Ирен Леви представи романа си „Ангелски данък“ в Панагюрище на Еньовден

В духовен празник се превърна на Еньовден представянето на романа „Ангелски данък” на Ирен Леви.

 Събитието бе в двора на Исторически музей – Панагюрище и бе част от инициативата „Победителите” на Онкологичния център на МБАЛ „Уни Хоспитал”.
В речта си началникът на Онкологичния център д-р Росица Кръстева представи „Победителите” – хората, болни от рак, които са достойни граждани на обществото, и които приемат своята диагноза не като присъда, а като стимул да живеят пълноценно. От името на домакините доц. д-р Атанас Шопов, директор на Историческия музей в Панагюрище, поздрави присъстващите и пожела успех на следващите инициативи на Онкологичния център и на Ирен Леви.
С топли думи на благодарност авторката на романа „Ангелски данък” се обърна към присъстващите и сподели мили спомени от детските си години, когато е живяла с родителите си в Панагюрище. Много от работещите в „Оптикоелектрон” преди десетилетия познават покойния вече баща на Ирен, тъй като той е бил част от висшия мениджмънт на фирмата п онова време.
Ирен Леви разказа накратко за романа и за вдъхновението си да го напише, а Богдана Трифонова от БГ радио прочете с много емоция откъси от книгата. Нейн издател е „Ентусиаст”, запазена марка на „Алто комюникейшънс енд пъблишинг”. С нескрито вълнение Сиана Колибарова, представител на „Ентусиаст”, сподели удовлетворението си от изданието.
Преход от литературната към неформалната част на по чаша вино направи Цвета Костова от Винарска изба „Румелия” – Панагюрище. Тя представи някои от вината на „Румелия” и покани присъстващите да ги дегустират. Събитието продължи в непринудена обстановка и приятелски разговори, докато Ирен Леви раздаваше автографи на панагюрските си почитатели.
 

 

Вижте още

Пълна колекция от медали спечелиха певческите млади панагюрски таланти на Международния фестивал „Абанико“

Пепа ФИЛИНА Група от 26 певци и инструменталисти, обучаващи се в музикалните класове към Центъра …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.