понеделник , 6 май 2024

Ирен Леви представи романа си „Ангелски данък“ в Панагюрище на Еньовден

В духовен празник се превърна на Еньовден представянето на романа „Ангелски данък” на Ирен Леви.

 Събитието бе в двора на Исторически музей – Панагюрище и бе част от инициативата „Победителите” на Онкологичния център на МБАЛ „Уни Хоспитал”.
В речта си началникът на Онкологичния център д-р Росица Кръстева представи „Победителите” – хората, болни от рак, които са достойни граждани на обществото, и които приемат своята диагноза не като присъда, а като стимул да живеят пълноценно. От името на домакините доц. д-р Атанас Шопов, директор на Историческия музей в Панагюрище, поздрави присъстващите и пожела успех на следващите инициативи на Онкологичния център и на Ирен Леви.
С топли думи на благодарност авторката на романа „Ангелски данък” се обърна към присъстващите и сподели мили спомени от детските си години, когато е живяла с родителите си в Панагюрище. Много от работещите в „Оптикоелектрон” преди десетилетия познават покойния вече баща на Ирен, тъй като той е бил част от висшия мениджмънт на фирмата п онова време.
Ирен Леви разказа накратко за романа и за вдъхновението си да го напише, а Богдана Трифонова от БГ радио прочете с много емоция откъси от книгата. Нейн издател е „Ентусиаст”, запазена марка на „Алто комюникейшънс енд пъблишинг”. С нескрито вълнение Сиана Колибарова, представител на „Ентусиаст”, сподели удовлетворението си от изданието.
Преход от литературната към неформалната част на по чаша вино направи Цвета Костова от Винарска изба „Румелия” – Панагюрище. Тя представи някои от вината на „Румелия” и покани присъстващите да ги дегустират. Събитието продължи в непринудена обстановка и приятелски разговори, докато Ирен Леви раздаваше автографи на панагюрските си почитатели.
 

 

Вижте още

Рекорден брой участници ще има на Националния фестивал „Родолюбие“ в Панагюрище

На 20 и 21 април  в Панагюрище ще се проведе XIХ-ото издание на Националния фестивал …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.