Водещи новини

Новоизбраният кмет на община Панагюрище г-н Желязко Гагов положи клетва

ДНЕС на тържествена извънредна сесия на Общински съвет – Панагюрище новоизбраният кмет на община Панагюрище г-н Желязко Гагов положи клетва. Сред официалните гости на церемонията бяха областният управител на област Пазарджик г-жа Валентина Кайтазова, народният представител в 49-ото Народно събрание г-жа Антоанета Цонева, бивши кметове на общината и председатели на Общинския съвет, настоящи кметове на кметства, членовете на Инициативния комитет, издигнал кандидатурата на г-н Гагов.

Церемонията започна с химна на Р България, след което решението на Общинската избирателна комисия за избор на г-н Гагов прочете председателят на комисията адвокат Цветана Чопаринова.

Председателят на ОИК-Панагюрище адвокат Цветана Чопаринова

Водещ на церемонията бе председателят на Общински съвет – Панагюрище г-н Иван Лалов. Кратка реч произнесе областният управител г-жа Кайтазова. 

Ключа на Община Панагюрище и огърлицата г-н Желязко Гагов получи от Временно изпълняващия длъжността кмет г-н Петър Каменски.

Кметът Гагов получи ключа на Община Панагюрище от Временно изпълняващия длъжността кмет г-н Петър Каменски

Полагането на клетва е поемане на отговорност не само за спазване на  законите на Република България, но и отговорност за добруването на хората в община Панагюрище. На 23 юни те, хората в община Панагюрище, по убедителен начин Ви се довериха и подкрепиха предизборната Ви програма за по-добро бъдеще на общия ни дом!

Познавайки Ви добре, съм убеден, че ще бъдете кмет на всички жители на община Панагюрище. Показахте го с първите три месеца управление след положената на 17 ноември 2023 година клетва.

Приемайте и подкрепяйте всяка добра идея, но не подминавайте и критиките! Дайте всичко от себе си за обединението на хората и успеха на всеки един жител на община Панагюрище!

Като част от Вашия екип вярвам, че заедно ще успеем да реализираме голяма част от заложените в  предизборната Ви програма намерения. Пожелавам Ви здраве и сила, за да се поздравим през есента на 2027 година с успешен мандат в името на каузата Община Панагюрище!, каза г-н Каменски.

Пред многобройната публика в заседателната зала на Общинския съвет кметът Гагов заяви: Чест и привилегия е да стоя днес тук, пред Вас. Осъзнавам доверието, което ми дадоха хората, основно като отговорност, като вяра и като надежда. Надежда за по-добро бъдеще. По-добро бъдеще заедно, защото тук можем и ще направим нашия общ дом – Община Панагюрище. И ще го направим със сърце и душа… Затова тук през следващите малко повече от 3 години едно плюс едно плюс едно плюс едно ще е равно на едно. Заедно. Заедно ще придобием сила и скорост, и смелост, за да изпълним поставените цели… Заедно ще работим за родния край… И няма смисъл от това да се сравняваме, да си завиждаме, да се разделяме. Ние ще бъдем обединени от една обща кауза… Ще имаме една обща кауза, едно свято дело. Така, както са имали свято дело дедите ни преди 148 години. Това свято дело е Панагюрище.

Традицията на българите – да оставиш чешма след себе си – е едно от най-благородните неща. Сравняват го с човешко сърце. Сравняват го с българска душа. Това означава да направиш нещо, за да го ползват другите. Така разбирам аз политиката – като да оставиш чешма. Вярвам  това и заедно с екипа ми ще работим именно по този начин – да даваме…

Накрая г-н Желязко Гагов се обърна към младите хора в община Панагюрище, определяйки ги като истинско панагюрско златно съкровище заради дарбите, ентусиазма и вярата им. 

Молебен за здраве отслужиха Негово Високоблагоговейнство ставрофорен свещеноиконом Атанас Манолов, архиерейски наместник на Панагюрска духовна околия, и негов колега свещеник. СНИМКА 4  Двамата благословиха Панагюрска община и пожелаха успешен мандат.

 

Вижте още

Пътен инцидент предизвика шофьор от Панагюрище, седнал зад волана след употреба на алкохол

Двама шофьори, употребили алкохол и предизвикали леки пътни инциденти, са установени от органите на реда …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.