Водещи новини
Състезателките на трите първи отбора

Шампион на Ученическите игри по волейбол за момичета е тимът на Първа езикова гимназия – Варна

При перфектна организация днес в Панагюрище приключиха държавните финали на Ученическите игри по волейбол за момичета 8 -10 клас. Призовите места в зала „Арена Асарел” в рамките на 4 дни си оспорваха 10 отбора от цялата страна. Изключително драматичен беше мачът между тима на Първа Езикова Гимназия –Варна и домакините от СУ „Нешо Бончев” – Панагюрище. Панагюрки претърпяха загуба с 2 точки и това им отреди седмото място в крайното класиране.

Шампионките от Първа Езикова Гимназия – Варна

С шампионската титла се поздравиха волейболистките от Първа Езикова Гимназия – Варна. На призовото второ място се нареди отборът на  ПГИУ „Елиас Канети“- Русе, а на трето тимът на ППМГ „Гео Милев“ – Стара Загора.  Четвърти станаха момичетата от СУ“Братя Каназиреви“ – Разлог.

Следващите в класирането са отборите на:

ППМГ „Екзарх Антим 1“-Видин /пети/;

 НГБГ-София /шести/;

СУ „Георги Измирлиев” – гр.Горна Оряховица /осмо място/

ЕГ „Иван Вазов“-Смолян /девето място/

 ПГТТ „Атанас Димитров“- Нова Загора /десето място/.

На официална церемония наградите връчиха Временно изпълняващият длъжността кмет на Община Панагюрище г-н Петър Каменски, началникът на РУО – Пазарджик г-жа Ружа Семерджиева, старши експертът по обществени науки, гражданско образование и религия г-жа Ваня Апостолова и почетният председател на СК „Пан волей” г-н Стоян Василев.

Награда за най-добра състезателка получи Ивайла Христова Кирева от Русе.

Припомняме, че за пръв път в историята на провеждането на Ученически игри по различни видове спорт Панагюрище беше домакин. Състезателите и треньорите от всички отбори изказаха задоволството си от топлото посрещане, гостоприемството и организацията на първенството и пожелаха да дойдат отново в Столицата на Априлското въстание.

 Организатор на престижното спортно събитие беше Спортен клуб „Пан Волей“ – Панагюрище със съдействието на  Българската асоциация спорт за учащи, Министерството на младежта и спорта, Министерството на образованието и Община Панагюрище.

Вижте още

Пътен инцидент предизвика шофьор от Панагюрище, седнал зад волана след употреба на алкохол

Двама шофьори, употребили алкохол и предизвикали леки пътни инциденти, са установени от органите на реда …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.