Водещи новини
Независимият кандидат за кмет на община Панагюрище Желязко Гагов гласува в СИК 14

Към 11 часа избирателната активност за кмет на община Панагюрище е 16,99%

Към 11 часа избирателната активност  в община Панагюрище е едва  16,99%.  В 8.15 часа в СИК 2 от  887 гласоподаватели правото си на вот бяха упражнили 59, като повечето бяха предпочели да гласуват с хартиена бюлетина.

Желязко Гагов гласува с машина
Цвета Татарова-Гагова

В СИК 14 малко след 10 часа конституционното си право упражниха г-н Желязко Гагов, независим кандидат за кмет на община Панагюрище, и съпругата му Цвета, а в СИК 16 гласуваха Временно изпълняващият длъжността кмет г-н Петър Каменски, съпругата му Райна и дъщеря им Ивана. Всички предпочетоха машинния вот.

Ивана Каменска

 

Не за първи път гласува и 21-годишният Мирослав Вакарелов. Той също предпочете да гласува с машина. Според него машинният вот е по-труден за манипулиране.

Мирослав Вакарелов

По-сериозна активност се забеляза в СИК 24 в Поибрене. В нея от 594 души, имащи право на глас, минути след 11 часа гласувалите бяха 184. Още рано сутринта в секцията са гласували около 20 човека на средна възраст. След 10.30 часа в СИК 24 гласува заместник-кметът на Общината инж.Стоян Бодуров.

Заместник-кметът инж.Стоян Бодуров

Припомняме, че в изборните помещения не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето на гражданите. Забранено е ползването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване.

Служителите на Министерството на вътрешните работи охраняват извън помещенията за гласуване и се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има искане от председателя на СИК.

Вижте още

Пътен инцидент предизвика шофьор от Панагюрище, седнал зад волана след употреба на алкохол

Двама шофьори, употребили алкохол и предизвикали леки пътни инциденти, са установени от органите на реда …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.