Водещи новини
Председателят на Общински съвет - Панагюрище г-н Иван Лалов приветства зрелостниците

Дипломи и свидетелства за професионална квалификация получиха зрелостниците от Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм

На нашата община й трябват професионалисти. На България й трябват професионалисти. Давайте винаги 100 процента от себе си! Не се притеснявайте да грешите! Не забравяйте безценните уроци за живота, които сте получили от Вашите учители! Това бяха част от посланията, които председателят на Общински съвет – Панагюрище г-н Иван Лалов отправи към зрелостниците от Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм по време на тържествената церемония за връчване на дипломите за завършено средно образование. Като възпитаник на Професионалната гимназия г-н Лалов сподели, че е впечатлен от факта, че през изминалите години не се е променило отношението между учители и ученици, характеристики на което са приятелството, доверието и подкрепата.

Годишният акт се състоя в НЧ”Виделина-1865” на 20 юни и на него присъстваха заместник-кметът на Община Панагюрище г-н Стоян Бодуров, изпълнителният директор на Завод за оптика АД г-н Ивайло Недялков, прокуристът на „Асарел-Медет“ АД г-жа Галя Костова, директорът на „Човешки ресурси“ в „Оптикс“ АД г-н Даниел Даскалов, президентът на Ротари клуб – Панагюрище г-н Васил Поптолев и г-жа Таня Симеонова от Лайънс клуб – Панагюрище.

Директорът на Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм г-жа Лушка Апостолова връчи дипломите на 55 зрелостници от четирите паралелки на Випуск 2024. С отличен успех завършват 20 от тях, 19 с много добър, 15 с добър и един е със среден успех. Общият успех на Випуск 2024 е много добър 4,74. Успехът от ДЗИ по български език и литература е добър 3,58. Отличен 5,95 на ДЗИ по английски език е изкарал Стилиян Домухчиев. С пълно отличие средното си образование завършват 3 девойки и 3-ма младежи.

Освен дипломи за завършено средно образование младите хора получиха и свидетелства за професионална квалификация, както и подаръци от фирми, които са партньори в проекта за дуално обучение. От името на „Асарел-Медет“ АД подаръците връчи прокуристът г-жа Галя Костова, от името на „Оптикоелектрон Груп“ АД г-н Ивайло Недялков, от името на „Оптикс“ АД г-н Даниел Даскалов. Тримата пожелаха на зрелостниците успешна професионална реализация и да продължават да учат. Отличия на изявили се зрелостници връчиха Ротари клуб – Панагюрище и Лайънс клуб – Панагюрище.

 

В началото на церемонията музикален поздрав към зрелостниците отправи водещата Елисавета Каменова, а накрая с песен смела „стъпка напред” им пожела деветокласничката Ана-Патрисия Петрова.

Вижте още

Концерт „С усмивка под дъгата“ изнесоха учениците от ЦПЛР – Панагюрище

Вълнуващ годишен концерт „С усмивка под дъгата” изнесоха на 25 юни учениците към Центъра за …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.