Водещи новини
СНИМКАТА е архив на oshtepan.com от 29.10.23

Изборният процес в община Панагюрище започна навреме

В община Панагюрище изборният процес за народни представители в 50-ото Народно събрание и представители на РБългария в Европейския парламент започна навреме и нормално. Съставите на всички секционни избирателни комисии са пълни. Още вчера всичките 27 секции са комплектовани с избирателни списъци и материали. Само в две секции – в с.Панагюрски колонии и в МБАЛ „Уни Хоспитал“, ще се гласува без машини.

Предприети са всички необходими мерки за опазването на обществения ред, пожарната безопасност и осигуряването на спокойно протичане на изборния ден, увериха от пресцентъра на ОДМВР-Пазарджик. 

Припомняме, че в изборното помещение не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето на гражданите. Забранено е ползването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване.

Служителите на Министерството на вътрешните работи охраняват извън помещенията за гласуване и се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има искане от председателя на СИК.

Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес и са съотносими към действията на МВР, на денонощната телефонна линия на министерството 02 90 112 98 и имейл izbori@mvr.bg.

Избирателните комисии в страната са 12 972, от които машинно се гласува в 9 346. Изборните секции извън страната са 769, в 245 в чужбина се гласува машинно. Първата избирателна активност от РИК ще бъде отчетена към 11 часа.

Вижте още

Джудисти от 20 страни ще участват в турнира „Топалов Оупън“ в Панагюрище

На 15 и 16 юни Панагюрище ще е домакин на Осмото издание на Международния турнир …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.