четвъртък , 20 юни 2024
Водещи новини
Важно е да гласуваме за обединена Европа

Избирателната активност в Панагюрска община е 9,44% за депутати и 9, 06% за представители на Р България в ЕП

Към 11 часа избирателната активност за народни представители в община Панагюрище е едва  9,44%. Правото си на вот са упражнили 1904 човека от имащи право 20 179 души.

Избирателната активност за представители на Р България в Европейския парламент  е малко по-ниска – 9,06%.  Гласувалите към 11 часа са 1822 от имащи право на глас 20 116 човека.

Най-висока е избирателната активност в община Сърница – 17,64% и за двата вота. След нея е  община Лесичово с 13,16% за народни представители и 12,72% за представители на Р България в Европарламента. Третата по избирателна активност община в област Пазарджик е Батак – 11,41% за Народно събрание и 11,84 за наши представители в Европарламента.

ОБЩО за област Пазарджик избирателната активност е 8,25% за Народно събрание и 7,86 за Европарламент.

Припомняме, че в изборното помещение не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето на гражданите. Забранено е ползването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване.

Служителите на Министерството на вътрешните работи охраняват извън помещенията за гласуване и се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има искане от председателя на СИК.

Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, на денонощната телефонна линия на министерството 02 90 112 98 и имейл izbori@mvr.bg.

Създадена е организация и звеното „Български документи за самоличност“ в Панагюрище ще работи в днешния ден от 8.30 до 19.30 часа. Оттам ще издават удостоверения (за изгубени/откраднати/повредени/унищожени лични карти и документи с изтекъл срок) с оглед упражняване  избирателните права на гражданите.

 

Вижте още

Джудисти от 20 страни ще участват в турнира „Топалов Оупън“ в Панагюрище

На 15 и 16 юни Панагюрище ще е домакин на Осмото издание на Международния турнир …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.