четвъртък , 20 юни 2024
Водещи новини

Отборът на ОУ „20 април“ е сред първите в страната в състезанието „Млад огнеборец“

От 30 май до днес, 03.06.2024 г., в Курортен комплекс  „Албена“ се проведоха ХXIII републикански състезания на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец”.

Състезателните дисциплини, в които младите огнеборци от Пазарджишка област премериха сили с още 27 представителни отбора от цялата страна, бяха две: бойно разгръщане на състезателна пътека и 400 м щафетно бягане с препятствия.

В оспорваната надпревара сред най-добрите отбори в страната учениците от ОУ „Двайсти Април“ – Панагюрище се класираха на шесто място в дисциплината бойно разгръщане на състезателна пътека с резултат 940,50 точки и на седмо място в дисциплината 400 м щафетно бягане с препятствия с резултат 99,33 точки. Това им отреди пето място в комплексното класиране с общ резултат от двете дисциплини 1039,83 точки.

Усърдната работа на огнеборци и преподаватели дава своя ползотворен резултат, тъй като се забелязва осезаем прогрес на отбора в сравнение с предходната година, коментират от Областна дирекция на МВР, като припомнят, че миналата година децата са били на 16-то място в комплексното класиране.

 

 

 

 

 

Вижте още

Джудисти от 20 страни ще участват в турнира „Топалов Оупън“ в Панагюрище

На 15 и 16 юни Панагюрище ще е домакин на Осмото издание на Международния турнир …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.