Водещи новини

Международният фестивал на фойерверките – Панагюрище, България’ 2024 ще е от 20 до 22 септември

Международният фестивал на фойерверките – Панагюрище, България 2024 – тази година ще се проведе на 20, 21 и 22 септември.

Започналото през 2013 година Световно първенство по фойерверки се наложи като уникално за България и Балканския полуостров събитие, което привлича хиляди гости не само от страната.

Организатори на фестивала са Община Панагюрище и „Огнена хризантема“ ЕООД , а генерален спонсор „Асарел-Медет“АД.

За жителите и гостите на община  Панагюрище и тази година предстоят три незабравими вечери –  20, 21 и 22 септември, изпълнени с качествена музика и неповторими пиро-музикални програми.

По регламент във фестивала ще участват три отбора, един от които  е миналогодишният победител – отборът на Германия. Останалите участници ще бъдат обявени допълнително.  

Отборите ще се състезават с еднакви по брой и вид пиротехнически материали, ефекти, калибри и цветове. Заданието на участниците е да направят до 9 минути пиро-музикална програма и предоставен списък с материали. РАЗЛИЧНОТО тази година е, че пиро-музикалната програма на участниците трябва да бъде изградена върху филмова музика. Журито ще оценява синхрона на музиката с фойерверките и емоциите от всяка картина.

И тази година Община Панагюрище ще подготви богата концертна програма за всяка една от вечерите на Международния фестивал по фойерверки – Панагюрище, България 2024.

Очаквайте скоро подробна информация за изненадите!

Вижте още

Джудисти от 20 страни ще участват в турнира „Топалов Оупън“ в Панагюрище

На 15 и 16 юни Панагюрище ще е домакин на Осмото издание на Международния турнир …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.