четвъртък , 20 юни 2024
Водещи новини
Момент от награждаването на априлци, които спечелиха първо мято на областното състезание "Млад огнеборец" СНИМКАТА е предоставена от пресцентъра ОД на МВР - Пазарджик.

Отборът на ОУ „20 април“ ще представя област Пазарджик на Националното ученическо състезание „Млад огнеборец“

На 16 май на стадион “Зоната на здравето” в гр. Пазарджик се проведе областният кръг от ученическото състезание на Младежките противопожарни отряди “Млад огнеборец”. Състезанието беше открито от главен инспектор Румен Маргитин – началник на сектор „Превантивна и контролна дейност“ към РДПБЗН – Пазарджик. 
Двете състезателни дисциплини, в които младите огнеборци мериха сили, бяха „Бойно разгръщане на състезателна пътека“ и „400 м щафетно бягане с препятствия“.
В оспорвана надпревара сред най-добрите отбори на територията на областта учениците от ОУ „Двайсти Април“ – Панагюрище, се класираха на първо място в дисциплината „Бойно разгръщане на състезателна пътека“ с резултат 936 точки и на второ място в дисциплината „400 м. щафетно бягане с препятствия“ с резултат 97 точки. Общият резултат от двете дисциплини е 1033 точки, който класира отбора на първо място в състезанието.

Отборът на ОУ „20 април“, който спеччели първо място на областното състезание „Млад огнеборец“
СНИМКАТА е предоставена от пресцентъра на ОД на МВР – Пазарджик
Второто място в комплексното класиране спечели отборът на ОУ „Васил Левски” – с. Величково, община Пазарджик, с 1023 точки, а на трето място се класира отборът на ОУ “Христо Ботев” – Велинград с 975 точки. 
Отборът на ОУ „Двайсти Април“ – Панагюрище ще представи област Пазарджик на Националното ученическо състезание на Младежките противопожарни отряди “Млад огнеборец” в края на май 2024 г.

Вижте още

Изборният процес в община Панагюрище започна навреме

В община Панагюрище изборният процес за народни представители в 50-ото Народно събрание и представители на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.