понеделник , 20 май 2024
Водещи новини
Night time long exposure landscape photography. A man standing in a high place looking up in wonder to the Milky Way galaxy, photo composite.

Научен фестивал за младежи „АЛО, КОСМОС | Говори България 4.0“

Атлантическият Клуб в България и Националният Space & STEAM Клъстер, верни на мотото „Изпреварваме бъдещето!“, за четвърта поредна година инициират младежкия научен фестивал „АЛО, КОСМОС | Говори България 4.0“.

Тазгодишното му издание е планирано за 25-ти юни 2024 г., под патронажа на министъра на образованието и науката на Република България. Основната цел на фестивала е да разпали въображението на децата и младежите, вдъхновявайки ги да отправят поглед към Космоса, Луната, Марс и отвъд, както и да преследват пътя към Нобелова награда и други най-големи постижения в STEAM областите.

Програмата на фестивала ще обхване разнообразни теми, включително космоса и вселената, черни дупки, телепортация и квантово криптиране, пътуване във времето, клониране, живот на границата на безсмъртието и Антарктида. Участниците ще се насладят на вдъхновяващи лекции от изтъкнати учени и преподаватели като проф. Леандар Литов, проф. Христо Пимпирев, проф. Франц Ренц и много други. Фестивалът ще включва повече от 20 семинара, над 40 интерактивни щанда и вълнуващи демонстрации на живо. Тази година гост на фестивала ще е и активен астронавт – Майкъл Лопез-Алегрия, бивш астронавт на НАСА и понастоящем главен астронавт в Axiom Space.

Всички активности по време на събитието ще са безплатни за децата, техните учители и родители.

ВКЛЮЧЕТЕ СЕ В ЗЕЗДНОТО САФАРИ!

За изминалите три години броят на посетителите на “АЛО, КОСМОС | Говори България” надхвърля 4500 души, а достигнатата аудитория чрез традиционни, онлайн медии и предаване на живо по NASA TV се равнява на над 23 милиона души от цял свят.

 

Вижте още

В сила са временните противоепидемични мерки в страната във връзка с разпространението на коклюш

Във връзка с епидемичното разпространение на коклюш в страната, се въвеждат временни противоепидемични мерки от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.