понеделник , 20 май 2024
Водещи новини
кад. Благовеста Касабова

Литературна среща с акад.Благовеста Касабова предстои в гр.Стрелча

инж. Радка ЕНЧЕВА-КОЧЕВА, РЕКИЦ „Читалища“

На 13 май „Литературният поход в читалищата на Пазарджишко“ спира и в Стрелча. Съвместната инициатива на Регионалния читалищен център и Дружеството на писателите в Пазарджик гостува на Литературния кръжок „Богдан Овесянин“ при читалище „Просвещение-1871 г.“. Събитието предлага на жителите и гостите на града литературна среща с писателката Благовеста Касабова и един увлекателен разговор за литература, литературен живот и нрави. 

Благовеста Касабова е академик в Българска академия на науките и изкуствата. Години наред работи като редактор в издателство „Народна младеж“ и като първи заместник-редактор на вестник „Новият пулс“. Публикува множество литературно-критични и публицистични материали в литературния и периодичния печат. Автор е на повече от 20 книги. Носителка е на национални награди, някои от които: За принос в литературата на Министерство на културата, За литературна критика на Съюза на българските писатели, приз „Калина Малина“, приз „Георги Братанов, за публицистика, награда за литературна критика „Нешо Бончев“.

Организаторите и съорганизаторите поздравяват читалищните библиотекари и служители от Пазарджишка библиотечно-информационна мрежа с Деня на българския библиотекар!

С пожелание за нови професионални успехи и завоювани с култура и знание нови територии!

инж. Радка Енчева-Кочева, РЕКИЦ „Читалища“

Вижте още

В Панагюрище се проведе Националният фестивал за хорово изкуство „България – една безсмъртна песен”

В Деня на Светите братя Кирил и Методий“ – 11 май, в Панагюрище се проведе …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.