събота , 20 април 2024
Водещи новини

Кукери от с.Бъта привлякоха вниманието на туристическото изложение ”ВАКАНЦИЯ & СПА”

Днес в Централното фоайе на Интер Експо Център министърът на туризма Зарица Динкова откри официално юбилейното 40-то изложение ВАКАНЦИЯ&СПА. В церемонията участва и министърът на туризма на Мадагаскар Джоел Рандриамандранто, тъй като Република Мадагаскар е държава партньор на форума.

На щанд от 24 кв.м богатите си възможности за различни видове туризъм представя и Община Панагюрище. В дизайна на щанда акцентите са Панагюрското златно съкровище, Лековата къща, Джуджевата къща…

С панагюрски облекла служители от отдел „Образование, култура, младежки дейности и спорт” също привличат вниманието на посетителите. 

В съпътстващата програма на изложението днес бяха кукери от с.Бъта, които впечатлиха гостите с атрактивните си костюми и доведоха до щанда на Панагюрище министрите на туризма на България и Мадагаскар, посланици и национални телевизии.

На 14 март Община Панагюрище ще участва Сцена на кулинарно шоу „На софрата“. Посетителите ще могат да дегустират вино от Панагюрския край и коктейлни хапки, характерни за вкуса на местната кухня.

Общината ни участва в туристическата борса съвместно с Историческия музей и е подкрепена финансово от „Тракийски хотелиери“ ЕООД и Court Inn

В юбилейното 40-о издание има изложители не само от България, а от Великобритания, Турция, Китай, Гърция, Сърбия, Индия, Монголия, Мавриций, Малдиви, Дубай, Финландия, Мадагаскар.

Туристическото изложение ВАКАНЦИЯ&СПА се провежда с подкрепата на Министерството на туризма на Република България. Според статистиката туризмът е сред основните сегменти на българската икономика и формира над 7% от БВП на страната.

 

Вижте още

ПРОГРАМА за тържествата по повод 148 години от Априлското въстание

 Тази година поради обективни обстоятелства възстановката, която Регионален клуб „Традиция“ организира, няма да е на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.