четвъртък , 2 май 2024
Водещи новини
Народният представител Стефан Мирев

Ремонтът на пътя Стрелча-Панагюрище-Вакарел ще е догодина

На 16 февруари от трибуната на Парламента народният представител от 13 МИР г-н Стефан Мирев попита  министъра на регионалното развитие и благоустройството г-н Андрей Цеков на какъв етап е процедурата за ремонта на пътя Стрелча-Панагюрище-Белица-Вакарел.
Въпросният път е с обща дължина около 60 км. От тях 40 км са на територията на общините Стрелча и Панагюрище, а останалите преминават през Софийска област.
Още през 2022 г. бе обявено, че има подадени оферти за проектиране на ремонтните дейности за участъка в област Пазарджик. От отговора на министъра стана ясно, че одобрен проект ще има вероятно през юни тази година. След това ще бъде обявена обществена поръчка за избор на изпълнител. Това означава, че ремонтът ще започне евентуално през 2025 г.
За участъка на територията на област София пък процедурата е още на етап подаване на оферти за проектиране.
В отговор на реплика на г-н Мирев, регионалният министър увери, че забавянето на процедурата, обявена от ОПУ-София, няма да се отрази на изпълнението на ремонта в участъка от област Пазарджик.
Пътят от Стрелча и Панагюрище през Поибрене, Белица и Вакарел е изключително важен както за бизнеса, така и за всички, на които им се налага да пътуват до София. Поради лошото му състояние са принудени да обикалят през Гелеменово и АМ“Тракия“. С това пътуването им се удължава с над 50 км, изтъкна от трибуната на Народното събрание г-н Мирев.

Вижте още

Лазорровден е! Честит празник на имениците!

Лазаровден е християнски празник, посветен на Лазар от Витания и неговото чудотворно възкресение от Иисус …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.