Водещи новини
Моменти от благотворителната хоротека за Цвети

Благотворителна хоротека в Панагюрище събра 7474,50 лева в подкрепа на Цвети

Павлина ЛАЛЕВА

Тази вечер, 7 февруари, в зала „Арена-Асарел“в Панагюрище царяха милосърдието, съпричастността и човечността. Организираната от Петър Немски, ръководител на Танцова школа „Балканджии“, благотворителна хоротека в подкрепа на 30-годишната Цвети Грамова показа на какво са способни българите, когато имат пред себе си кауза. Стотици хора от различна възраст се хванаха за ръце и усетиха вълшебната сила на  народните хора. Сред танцьорите бяха 3-годишната Никол, кметът на община Панагюрище Желязко Гагов и немалка група от община Стрелча заедно с председателя на Общинския съвет г-н Иван Фингаров.
Събитието бе проява на познатата ни от Възраждането българщина, извираща от сърцето, а не от устата.

В началото Петър Немски обясни накратко история на Цвети, ръководител на Школа “Средногорци” – гр. Пирдоп. За лечението й от коварна болест са необходими 105 000 лева, които са непосилни за семейството на млазата жена. Петър Немски благодари на всички присъстващи и специално на градоначалника на Панагюрище Желязко Гагов, който е откликнал на идеята още по време на проведения преди време телефонен разговор. Специална благодарност получи и управителят на спортната зала Иван Нетов, предоставил безплатно мястото за хоротеката.

На магията на хорото акцентира в кратко си приветствие кметът Гагов. Той също благодари на събралите се, че са откликнали на призива за помощ и заключи „Благодаря Ви, че сте добри!“ После поведе първото хоро заедно с Петър Немски. За по-малко от минутка вече танцуваха десетки, а след минута… След минута щастие беше да се усети общият пулс.

В рамките на час и половина събралото се множество показа сърдечност и алтруизъм, а в края на събитието организаторите отчетоха събраните средства  – 7474, 50 лева. Най-важното хоро в живота на Цвети от Пирдоп бе огряно от душевна светлина. Светлина, която ще й дава сили да вярва, че ще победи изпитанието.

 

Вижте още

Обучителна визита в Норвегия по проекта „Активни граждани за енергийно независими общини”

От 17 до 20 април заместник-кметът на община Панагюрище инж.Стоян Бодуров е на обучителна визита …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.