Близо 13 тона пластмасови бутилки и алуминиеви кенове са събрани в община Панагюрище за 9 месеца, пише „ЕКОПАК България“

Община Панагюрище постигна 24% ръст на годишна база за събраните пластмасови бутилки и кенове в инициативата „Градска рециклиада“.

За последните 9 месеца от системата за разделно събиране и кампаниите, проведени от Община Панагюрище и ЕКОПАК в училища, детски градини и търговски обекти, са събрани близо 13 тона пластмасови бутилки и алуминиеви кенове, което е с над 2,5 тона повече от периода март-декември 2022 г.

Тези факти посочва изпълнителният директор на „ЕКОПАК България“ Александър Урманов в благодарственото си писмо до кмета на община Панагюрище Желязко Гагов.

…Позволете ни да изразим благодарността си към екипа на Община Панагюрище за усилията в реализирането на кампанията. Отбелязвам, че постигнатото увеличение е отличен резултат в посока дългосрочната ни цел за промяна на навиците на повече граждани за разделно събиране… , пише г-н Урманов.

Кампанията „Градска рециклиада“ се проведе за първи път в България в периода март-декември 2023 г. Целта й беше да се постигне увеличение с минимум 70% увеличение на събраните количества рециклирани отпадъци от пластмасови бутилки и алуминиеви кенове.

Вижте още

Проведе се Кръгла маса „Подобряване на местния капацитет за справяне в случаи на природни бедствия…“

Панагюрище беше домакин на Кръгла маса на тема „Подобряване на местния капацитет за справяне в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.