Водещи новини
Кметът на община Панагюрище Желязко Гагов по време на първия си приемен ден за 2024 година

Казуси и идеи се разискват в приемния ден на кмета на община Панагюрище Желязко Гагов

Разделното събиране на отпадъците в някои от селата на община Панагюрище, преместването на контейнери на някои улици в Панагюрище, кандидатстването на Общината с проект за чистотата на въздуха по програма на Министерството за околната среда и водите, поставянето на „легнал полицай” на някои улици, осветлението и тоалетната в Гробищния парк… Това бяха част от темите, които гражданите на община Панагюрище поставиха в първия за 2024 година приемен ден на кмета Желязко Гагов.

Поставен бе и въпросът относно довършването на пътя до местността Манзул, за който няколко години в бюджета на Община Панагюрище се заделят средства.

Кметът Гагов бе потърсен  и за съдействие относно финансова подкрепа за ремонт на хижа „Павел Делирадев”. 

В последния приемен ден на 2023 година  /29 декември/  също имаше интересни моменти. Тогава кметът бе запознат подробно с юридически казус относно незаконно застроен имот. Преписката за него е образувана в ДНСК още през 2020 годна и оттогава досега са извършени няколко проверки. Заключението е, че става дума за преместваем търговски обект за хранителни стоки, който е поставен без правно основание и издадено разрешение за поставяне.

 

Вижте още

Председателят на Общински съвет – Панагюрище Иван Лалов: Да отстояваме самоотвержено каузите Панагюрище и България!

Уважаеми жители и гости на община Панагюрище,  През април преди 148 години със своята саможертва …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.