четвъртък , 18 април 2024
Водещи новини
Срещата със Сдружението "Аутизъм днес"

Обменят се идеи и опит за работа при деца с увреждания

По покана на г-жа Владислава Цолова, председател на Сдружение „Аутизъм днес“, екип от Общинска администрация – Панагюрище и заинтересовани родители от Панагюрска община днес посетиха центъра на сдружението в Студентски град. Целта бе да се обменят идеи и опит за методология на работа при деца с увреждания. 

Сдружение „Аутизъм днес“ е учредено от специалисти в областта на приложния поведенчески анализ. Мисията на организацията са обучението на специалисти и създаването на професионално общество в България за работа с деца с аутизъм, което използва научно доказани методи и се придържа към световните и европейските професионални и етични стандарти за практика.

Днес Сдружението празнува втория си рожден ден и сред гостите му бяха известни личности като журналиста Ники Кънчев и актрисата Елена Петрова. 

Идеята за среща на представители на Общинска администрация – Панагюрище със Сдружение „Аутизъм днес“ се роди в един от приемните дни на кмета Желязко Гагов. Тогава майки на деца с увреждания изказаха разочарованието си от социалните услуги в Панагюрище. 

 

 

Вижте още

Работа да търсиш! Свободни места има в изобилие в общините Панагюрище и Стрелча

Дирекция „БЮРО ПО ТРУДА”  – Панагюрище съобщава, че към 2 април работните места за специалисти …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.