понеделник , 20 май 2024
Водещи новини
Кметът на община Панагююрище Желязко Гагов /вдясно/ и кметът на община Стрелча инж.Георги Павлов правят първа копка на Клетка2 на Регионалното депо за отпадъци

Първа копка на Клетка 2 на Регионалното депо за отпадъци направиха кметовете на общините Панаггюрище и Стрелча

ДНЕС,18 декември, кметът на община Панагюрище Желязко Гагов и кметът на община Стрелча инж. Георги Павлов  дадоха старт на проекта „Строителство на Клетка № 2 към депо за третиране и обезвреждане на отпадъци към общините Панагюрище и Стрелча“. Стойността на проекта е 2 148 574,32 лв. Средствата са собствени  и са натрупани отчисления по чл. 64 от ЗУО от двете общини към РИОСВ-Пазарджик, които целесъобразно се влагат в Клетка 2 на депото.

СНИМКИ: Ангелина Димитрова

За мащабния проект инж.Павлов коментира, че надграждането на системата за управление на отпадъци на двете общини е изключително важна и отговорна задача. Той определи  събитието като много добър знак за бъдещото сътрудничество между общините Стрелча и Панагюрище.
След като  Клетка 2 бъде изградена и въведена в експлоатация, ще  се извърши рекултивацията на Клетка 1 във връзка с изчерпване на капацитета й. Строителната фирма, която ще реализира проекта, обещава качествена работа и предсрочно изпълнение.

Двамата кметове се договориха всяка седмица в сряда лично да проверяват как върви строителството.

Вижте още

В Панагюрище се проведе Националният фестивал за хорово изкуство „България – една безсмъртна песен”

В Деня на Светите братя Кирил и Методий“ – 11 май, в Панагюрище се проведе …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.