Водещи новини
СНИМКАТА е предоставена от пресцентъра на Областна администрация - Пазарджик

За втори тур на местните избори в областта доставиха 160 000 бюлетини. Избирателите са 135 142

Над 160 000 бюлетини за втори тур на местните избори бяха доставени днес пред Областна администрация – Пазарджик. Упълномощени представители на областния управител и на 7 /седем/ Общински избирателни комисии получиха бюлетините от печатницата в гр. София. При засилена полицейска охрана те бяха транспортирани до Областна администрация – Пазарджик и днес бяха предадени по график на общинските администрации с ескорт от МВР. Общините ще съхраняват бюлетините в помещения, определени със заповед на Областния управител и охранявани от служители на МВР.

Заедно с бюлетините бяха получени и други изборни книжа и консумативи, които ще бъдат разпределени и предадени на общините.

Втори тур на местните избори ще се проведе в 60 населени места в област Пазарджик, в 19 от тях ще има избор и за кмет на кметство. Общият брой на имащите право на глас в област Пазарджик е 135 142. Секционните избирателни комисии, в които ще се произведе втори тур на изборите за кметове, са 218.

В общините Батак, Сърница, Ракитово, Лесичово и Стрелча изборите за общински съветници, кмет на община и кмет на кметство приключиха още на първи тур.

В общините Велинград, Септември и Пещера, където общинските кметове също бяха избрани на първи тур…

На балотаж  на 5 ноември ще бъдат избрани кметовете на общините Пазарджик, Панагюрище, Белово и Брацигово, както и кметове на кметства: Синитово, Мокрище, Црънча, Дебращица, Паталеница, Априлци, Огняново, Сбор, Крали Марко, Попинци, Панагюрски колонии, Голямо Белово и Дъбравите.

ИЗТОЧНИК: Пресцентър на Областна администрация – Пазарджик

Вижте още

200 души ще рецитират в Националния конкурс за революционно слово „Оборище – факел на свободата“

За участие IX-ото издание на Националния конкурс за революционно слово  „Оборище – факел на свободата“ …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.