събота , 27 април 2024
29 октомври 2023 Гласуване в СИК №5 СНИМКИ: Павлина Лалева

Изборният ден в Панагюрище започна спокойно

Изборният ден в Панагюрище започна нормално. Още в първите минути  след 7.00 часа в някои секции имаше гласували, предимно по-възрастни хора. В ОУ „20 Април“, където има няколко секции, оживление се забеляза след 7.30 часа. Около училището беше пълно с леки автомобили. Струпване се забеляза в СИК №7 и СИК №8, но без напрежение.

Служителите на Министерството на вътрешните работи охраняват извън помещенията за гласуване и се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има искане от председателя на СИК.

Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес и са съотносими към действията на МВР, на денонощната телефонна линия на министерството 02 90 112 98 и имейл izbori@mvr.bg , както и денонощна телефонна линия в ОДМВР-Пазарджик 034 434 323 и 034 446 256, имейл- odc.pazardzhik@mvr.bg

Създадена е организация и звената „Български документи за самоличност“ в Пазарджик, Септември, Пещера, Панагюрище и Велинград ще работят в днешния ден от 8.30 до 19 часа. Те ще издават удостоверения (за изгубени/откраднати/повредени/унищожени лични карти и документи с изтекъл срок) с оглед на упражняване на избирателните права на гражданите.

Гласоподаватели пред секции 7 и 8 в Панагюрище

Вижте още

Обучителна визита в Норвегия по проекта „Активни граждани за енергийно независими общини”

От 17 до 20 април заместник-кметът на община Панагюрище инж.Стоян Бодуров е на обучителна визита …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.