Водещи новини
Президентът на Лайънс клуб - Панагюрище д-р Николай Николов

От благотворителна вечер на тъмно панагюрските лъвове събраха 2 390 лева, които ще дарят на…

Най-лесният начин да разбереш някого, който е различен от теб, е да се опиташ да „влезеш в обувките му“. Да се поставиш на негово място. Именно по този начин гостите на нетрадиционната благотворителна вечеря на тъмно, организирана от Лео клуб – Панагюрище и Лайънс клуб – Панагюрище на 25.10.2023 г. в зала „Луда Яна“ на хотел „Каменград“, за половин час се опитаха да се поставят на мястото на хората със зрителни проблеми.

Вечерта започна с филм, проследяващ разнообразната благотворителна дейност на Лайънс клуб – Панагюрище през годините. След това поздрав към домакините отправи Ана Караиванова, сътрудник в Регионалния център на Съюза на слепите в Пловдив. За подкрепата през годините на Лайънс клуб – Панагюрище благодариха петокласникът Георги Крушевски и Мария Муховска от Съюза на слепите в Панагюрище.

Георги Крушевски изразява благодарността си към Лаййънс клуб

На вечерята на тъмно присъстваха г-жа Цвети Шопова, Дистрикт управител на Лайънс клуб – България, членове на Лайънс клубовете Евридика – Пловдив, Тракия – Пазарджик, клубовете от градовете Раковски и Търговище, членове на младежките организации Лео клуб, Български младежки червен кръст, Интеракт в града ни, като броят на гостите достигна 110 души.

Мария Муховска получава поредното дарение от Лаййънс клуб – Панагюрище
СНИМКИ: Павлина ЛАЛЕВА

Нестандартното мероприятие е второ за нашите клубове и трето по рода си в България. Първата вечеря на тъмно е организирана през юни в ресторант „Хистори“ в Пловдив. Тя е проведена като социален екперимент, осъществен в рамките на проект, финансиран от оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. Целта на проявата е  представители на местната власт и социалните партньори да се докоснат и потопят в света на хората със зрителни увреждания, осъзнавайки значението на живот в условия на пълна тъмнина. Именно с това усещане се сблъскаха и гостите на Лайънс клуб – Панагюрище, които имаха шанса да споделят едно нетипично изживяване.

Събраната сума до този момент е 2390 лв. Тези средства ще бъдат дарени на Съюза на слепите в Панагюрище.

Събитието продължи с приятни разговори и изпълнения на  Румяна Узунова и Стивани Джунова.

Стивани Джунова
Румяна Узунова

Присъстващите си тръгнаха към къщи, осъзнали, че отделен свят на хората без зрение не съществува, че те живеят във вашия, в нашия свят, независимо от това, че го възприемат по друг начин

Вижте още

Възстановка и празничен концерт в Панагюрище за 148 години от Априлската епопея

На 27 април с историческата възстановка „Мъжество и саможертва – Панагюрище 1876“ започнаха мероприятията, посветени …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.