/ /iStock

Интересът към новата ваксина срещу COVID-19 се засилва

От 27 до 29 септември над 80 са ваксинираните лица с новата ваксина срещу COVID-19  в имунизационния кабинет на РЗИ – Пазарджик. Ваксината е насочена срещу подвариант XBB 1.5 на Омикрон. Желаещите да се ваксинират с новата ваксина – Comirnaty Omicron XBB.1.5 срещу COVID-19, могат да го направят при личния си лекар, в РЗИ и в определени за целта лечебни заведения, които са посочени на сайта на РЗИ – Пазарджик https://www.rzipz.net/page.php?174.

Ваксинацията е силно препоръчителна за лица на възраст на и над 60 години; лица с хронични заболявания (диабет, сърдечни заболявания, белодробни заболявания); имунокомпрометирани лица; медицински персонал; потребители и персонал на социални институции и др.

Актуална информация за ваксините е публикувана на обновения сайт на Министерството на здравеопазването – https://plusmen.bg/

РЗИ – Пазарджик информира жителите на областта, че Временният имунизационен пункт, в който се поставят ваксини срещу COVID-19, е със следното работно време: В дните понеделник, сряда и петък от 14.00 ч. до 16.00 ч.;

вторник и четвъртък от 10.00 ч. до 12.00 ч.

https://www.rzipz.net/news.php.

 

Вижте още

ДЦПЛУ „Св.Св. Козма и Дамян“ празнува 13-ия си рожден ден

Днес Дневният център за пълнолетни лица с увреждания „Св. Св. Козма и Дамян“ в Панагюрище …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.