четвъртък , 2 май 2024
Водещи новини

От 16 септември започват Дните на безопасността на пътя -„Остани жив! Пази живота!“ („Stay alive and save lives“)

В периода от 16 до 22 септември ще се проведат Дните на безопасността на пътя. Тази година те ще са под мотото „Остани жив! Пази живота!“ („Stay alive and save lives“). В рамките на кампанията за осма година Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL организира Ден без загинали на пътя, като датата, определена за тази година, е 20 септември.

Заложената цел е организирането на събития, с които да се популяризира основното послание за намаляване на жертвите при тежки пътнотранспортни произшествия по пътищата на Европа и страната ни. Активностите от традиционната кампания на ROADPOL се обединяват с дейностите, посветени на Европейската седмица на мобилността от 16 до 22 септември.

Всеки може да бъде партньор на кампанията и да се присъедини като организира свои събития, инициативи, мероприятия и дейности, които да реализират самостоятелно или с други партньори. Идеята е чрез всички възможни средства за комуникация да се популяризира в най-висока степен и сред максимален брой хора идеята за НУЛА загинали при пътнотранспортни произшествия поне за един ден. ROADPOL отново призовава да се разшири обхвата на кампанията и тя да получи по-широко географско разпространение, като повече събития се регистрират през социалните мрежи.

Повече информация и как можете да организирате събитие може да намерите на страниците на Пътна полиция, ГДНП и на ROADPOL.

https://www.mvr.bg/opp/ROADPOL-Safety-Days/%D1%82%D0%B8%D1%81%D0%BF%D0%BE%D0%BB-%D0%B8-edward/%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%BA%D1%83%D1%80%D1%81

https://www.roadpolsafetydays.eu/

 

Вижте още

„ОПТИКС“ АД получи високото отличие „Иновативно предприятие за 2023 г.“

Годишните награди на Съвета по иновации, дигитализация и нови технологии“ към Българската търговско-промишлена палата (БТПП) …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.