Водещи новини
Премиерът академик Николай Денков си купува книги от 11-ото издание на Алеята на книгата СНИМКАТА е предоставена от Пресслужбата на Министерски съвет

Около 140 български издателства представят нови и редки книги на Алеята на книгата в София.

„Убеден съм, че книгата дълго време няма да има истинска конкуренция, защото тя е най-дълбокото изкуство“. Това заяви министър-председателят акад. Николай Денков при откриването на 11-ото издание на Алеята на книгата в София. Премиерът посочи, че автори като Георги Господинов, Захари Карабашлиев, Милен Русков доказват, че българското слово е по-живо от всякога.

Според акад. Денков не е достатъчно само да има средства за култура. Миналата година бюджетът за сектор „Култура“ беше увеличен с над 25%, но голяма част от средствата не бяха използвани поради липса на добри проекти, припомни министър-председателят. „Трябва заедно да видим как по най-ефективния начин средствата да стигнат до нашите деца и до родителите, за да може след години да видим резултата от тези усилия. Надявам се да изградим следващия свят заедно с вас“, заяви премиерът.

Акад. Денков попълни личната си библиотека с две книги на Здравка Евтимова, както и с илюстровано издание по мотиви от творби на  Дж. Р. Р. Толкин. Той купи също Голяма детска енциклопедия и още няколко книжки за своите две внучки.

Тази година „Алея на книгата“ представя нови и редки книги, специализирана и детска литература на около 140 български издателства, разположени в 52 шатри в центъра на столицата. Мащабното литературно събитие е в рамките на #КаузаГрамотност, която стартира в началото на годината с „Походът на книгите“.

ИЗТОЧНИК: Пресслужбата на МС

Вижте още

В сила са временните противоепидемични мерки в страната във връзка с разпространението на коклюш

Във връзка с епидемичното разпространение на коклюш в страната, се въвеждат временни противоепидемични мерки от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.