четвъртък , 2 май 2024
Водещи новини
СНИМКИТЕ са от фейсбук страницата на "Асарел-Медет"АД

Уникално 3D мапинг шоу бе кулминацията на първия от Дните на миньора

Хиляди почитатели на хубавата музика пяха и танцуваха с любимите песни на поколения българи в изпълнение на местни таланти, Йорданка Христова, Миро и супергрупата на България – „Фондацията“.

Концертът на площад „20 април“ в Панагюрище тази вечер бе подарък от „Асарел-Медет“АД за всички жители и гости на града и е част от празничната програма за професионалния и фирмен празник на компанията – Деня на миньора.

Отдясно наляво: Виктория Манева, Надежда Ковачева, Християн Балев, Кристина Гочева

Събитието беше открито от панагюрските музикални дарования Християн Балев, Кристина Гочева, Надежда Ковачева и Виктория Манева, които изпълниха песни на Васил Найденов, Маргарита Хранова и Емил Димитров.
Празникът показа и един уникален дует – между Виктория Манева и Йорданка Христова, които изпълниха „Песен моя, обич моя“.

Легендарната Йорданка Христов и Виктория Манева


„Вечната“ Йорданка Христова развълнува почитателите на родната естрада с най-популярните си песни, а Миро спечели сърцата на феновете с хитовете „Рискувам да те имам“, „Гълъбо“, „Печат от моята душа“ и др. Хиляди изпяха заедно с него песента за Райна Княгиня.
В кулминация на първата вечер от Дни на миньора се превърна атрактивното 3D мапинг шоу върху сградата на читалище „Виделина-1865“. Фасадата на духовното средище оживя със сцени от историята на Панагюрище. 3D шоуто беше специално създадено за Панагюрище от дигиталните магьосници от MP Studio, които имат над 500 прожекции в 27 страни, но за първи път идват на панагюрска земя.
Черешката на тортата очаквано беше концертът на супергрупата „Фондацията“, заедно с трима от емблематичните рок гласове на България – Звезди от „Ахат“, Наско от Б.Т.Р. и Славин Славчев. Те изпълниха едни от най-обичаните песни като „Футуролог“, „Вдигни очи“, „Черната овца“, „Няма връщане назад“, „Уморени крила“ и др.
Празничната програма за Дни на миньора продължава утре в село Панагюрски колонии, където ще се има семеен фолклорен празник с местни самодейни състави от община Панагюрище, Николина Чакардъкова с Неврокопския танцов ансамбъл, Деси Добрева, Симона Загорова и Глория.

Вижте още

Панагюрище отново е столица на млада България. Провежда се Националният фестивал „Родолюбие”

Деветнадесетото издание на Националния фестивал за млади изпълнители на патриотична песен „Родолюбие” се провежда в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.