Водещи новини
СНИМКА pixabay

Страхове от несъществуващо изискване в Истанбулската конвенция

Видяхме колко ирационални се оказаха страховете от Истанбулската конвенция сред голяма част от българското общество и важни политически сили и фигури. Ако беше приета Истанбулската конвенция и дебатът не беше отклонен към несъществуващото в нея изискване за легализиране на третия пол и хомосексуалните бракове, ако беше направено това, сега може би България щеше да има по-добра институционална готовност и взаимодействие между институциите за противодействие на случаите на домашно насилие и насилието над жени Това коментира пред БНР доц. Иво Инджов – преподавател по политически комуникации във Великотърновския университет.

Припомняме, че Истанбулската конвенция е на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие. Според доц.Иво Инджов глобите за позволилите си домашно насилие трябва да се увеличат, но не става само с промени в законите. Те може да са прекрасни, но когато няма воля да се прилагат и няма капацитет,  остават само едни красиви пожелателни текстове. Подходът трябва да е комплексен. Демонстрира се желание, но като че ли оставаме с един скепсис заради бързането.

 

 

 

Вижте още

Над 200 са свободните работни места в общините Панагюрище и Стрелча

Дирекция „БЮРО ПО ТРУДА”  – Панагюрище съобщава, че към 19 март работните места за специалисти …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.